Wie we zijn

Misschien dat je ze al 's in Tilburg hebt zien hangen, de stickers met daarop de leus 'Bijbel & Bier'. Als christelijke studentenvereniging proberen we die twee dingen te combineren, maar wat houdt dat nou precies in?


Waar we voor staan

Navigators Studentenvereniging Tilburg is onderdeel van Navigators Studentenverenigingen in Nederland, wat weer onderdeel is van Navigators, een interkerkelijke en internationale beweging met als doel: Christus kennen en Hem bekend maken. De droom van Navigators Studentenverenigingen is dan ook om elke student in Nederland in ontmoeting met Jezus brengen en hen uit te dagen om Hem na te volgen zodat hun leven bijdraagt aan het zichtbaar worden van Gods Koninkrijk in alle aspecten van de maatschappij.

  • Merel

  • Martine

  • Damian

  • Else

  • Bas

  • Frank

Mijn geloof was nooit persoonlijk voor ik lid werd. Ik noemde mezelf wel christen, maar ik wist niet hoe geloof voor mij zelf in elkaar zat. Door de kringen, thema-avonden en extra dingen als een mentor en STO’s, leer je veel over geloof dat je in je eigen leven toe kunt passen. Daarnaast leer je mensen kennen die op hetzelfde gericht zijn als jezelf, waardoor je ook toffe, diepe gesprekken kunt hebben met de mensen om je heen.

Merel Blesgraaf
Lid van N.S.T.

Hoe we dat doen

Net als alle studenten zitten wij vol hormonen, onzekere toekomstplannen, lege portemonnees, tijdsgebrek, tentamenstress, geloofstwijfels en levensvragen. Binnen de vereniging is er ruimte om je vragen te stellen en samen met anderen ontdekken wie Jezus is en hoe het leven met Hem eruit ziet.

Dankzij alle mooie mensen, leuke activiteiten en vooral onze ontzettend grote God heeft N.S.T. vanalles te bieden. De praktijk leert dat als jij tijd en energie aan de vereniging geeft, je dit dubbel en dwars terug krijgt. Het is een plek waar hechte vriendschappen ontstaan en waar je ontzettend veel kunt leren: in je geloof, maar ook zeker in je praktische vaardigheden.

Bij N.S.T. hoef je je nooit te vervelen. Er zijn talloze mogelijkheden om je praktische vaardigheden te ontwikkelen. De vereniging kent een aantal mooie commissies waarin je bijvoorbeeld wordt uitgedaagd om avonden te organiseren. Daarnaast wordt ook het bestuur gevormd door studenten. In mijn tweede jaar mocht ik het bestuur in en heb ik ontzettend veel mogen leren op het gebied van verantwoordelijkheid nemen, met andere meningen omgaan, samenwerken en bovenalles hoe ik God daarbij kan betrekken. Een ervaring voor het leven!

Damian de Jong
Lid van N.S.T.