Lid worden

Wil jij meer uit je studententijd halen? Is er voor jou meer dan alleen bier en studie? Dan is Navigators Studentenvereniging Tilburg dé vereniging voor jou!


Als je geïnteresseerd in het lidmaatschap bij N.S.T. voor het volgende verenigingsjaar (2019-2020) dan kun je je op deze pagina inschrijven. Ben je geïnteresseerd en wil je eerst bij ons komen kijken? Kom dan bij ons langs tijdens de TOP-week of de open tijd. We zouden het leuk vinden om je tijdens een van onze activiteiten te ontvangen! Kan je hier niet bij zijn? Neem dan even contact op met de Ab Actis voor de mogelijkheden.

Ik was nogal sceptisch over het idee van 'vrienden voor het leven vinden' bij een studentenvereniging. Eigenlijk werd ik alleen lid om opzoek te gaan naar wat God voor mij betekent en verdiepende gesprekken met mede studenten. Ik had zeker niet gedacht dat al deze gesprekken, waarin ik werd uitgedaagd om me open te stellen en dingen te delen die ik hiervoor niet echt deelde, ertoe zouden leiden dat ik echt sterke banden heb opgebouwd met andere leden van N.S.T. Door de gesprekken die je voert en de diepe en kwetsbare dingen die je deelt, maar ook door de biertjes, feestjes en andere leuke dingen die we samen doen, zijn er bij mij wel degelijk vriendschappen ontstaan waarvan ik denk dat ze langer zullen meegaan dan alleen mijn studententijd. Iets wat er voor mij onverwacht 'bij kwam' toen ik lid werd, maar wat ik zeker voor geen goud had zou willen missen!

Else Hagers
Lid van N.S.T.

Open tijd

De open tijd vindt dit jaar plaats op 28 augustus, 4 en 11 september. Op de eerste avond gaan we met elkaar kringen. De week daarna, tijdens de tweede avond, gaan we beachvolleyballen in het Spoorpark. De laatste avond is een thema-avond. Klik hier als je wilt weten wat dit alles precies inhoudt.

Ben je van plan om langs te komen? Gezellig! We zouden het wel op prijs stellen als je je even aanmeldt in het formulier hieronder zodat we rekening kunnen houden met je komst.

Voordat ik bij N.S.T. kwam, dacht ik dat ik God wel begreep. Ik was christelijk opgevoed en had kennis over God en Bijbel, maar een echte relatie met God was nog ver te zoeken. Bij N.S.T. leerde ik hoe ik praktisch en dagelijks God kon zoeken in mijn eigen leven. Dit kan bij N.S.T. op vele manieren, kringen, mentoraat, thema-avonden, commissies, leiderschapsfuncties, borrels, etc. Op elke plek is God op een andere manier te ontdekken en leer ik Hem beter kennen.

Martine Marsman
Lid van N.S.T.

Inschrijfformulier

De deadline om je in te schrijven is verstreken. Voor vragen kun je terecht bij de Ab Actis (abactis@nstilburg.nl).

Voordat ik lid werd van N.S.T. geloofde ik altijd al, maar heb ik nooit een innige relatie gehad met God zoals ik nu heb. Ik heb bij N.S.T. veel mogen leren op het gebied van een relatie met God aangaan. Dit heb ik vooral geleerd door er veel met mensen over te kunnen praten, om dit vervolgens in praktijk te kunnen brengen. Dingen die mij hier erg bij hielpen waren het mannentraject en mijn mentorrelatie.

Frank van Tongeren
Lid van N.S.T.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom niet de Ab Actis te mailen of je vraag te stellen op een van de open avonden.

Moet ik christen zijn om bij N.S.T. lid te kunnen worden?

Het motto van N.S.T. is: ‘Christus kennen en Hem bekendmaken’. Onze activiteiten zijn er dan ook op gericht om te groeien in geloof en dit bekend te maken aan niet-christenen. Als je hieraan mee wilt doen, ben je welkom bij N.S.T. en dus hoef je niet per se christen te zijn om lid te worden.

Heeft N.S.T. een kennismakingstijd?

Aan het begin van het jaar is er op woensdagavond 18 september een pré-KMT avond. Op deze avond leer jij je jaarlaag kennen door middel van een spel. Deze avond is altijd kei gezellig en erg aan te raden. Van 20 t/m 22 september is er het kennismakingsweekend (KMT-weekend). Hier leer jij de vereniging en je jaargenoten kennen door middel van een ontkleuringsgedeelte, een ontspannend gedeelte en de eerste Algemene Leden Vergadering (ALV) van het jaar. Het KMT-weekend is sinds dit jaar verplicht gesteld. Dit weekend zorgt elk jaar voor onderlinge verbondenheid als lichting en je leert tegelijk de vereniging kennen.

Heb je bij N.S.T. ook verplichte avonden?

Door het jaar heen wordt er van je verwacht dat je op de woensdagavond aanwezig bent. Dan hebben we de verenigingsavond die meestal begint met eten met je dispuut. Vervolgens gaan we kringen of hebben we een thema-avond. Natuurlijk kun je een keertje missen, maar het is wel de bedoeling dat je er zo vaak mogelijk bent. Welke avonden je verder bij wilt wonen, ligt volledig in je eigen handen.

Hoeveel geld ben ik kwijt als ik lid word?

De contributie van N.S.T. is €105 per jaar. Daarnaast betaal je ook contributie aan je dispuut voor eten en extra activiteiten. Verder komen er af en toe nog kosten bij voor weekenden, verenigingskleding en extra activiteiten. Die zijn optioneel.

Kan er een onbeperkt aantal mensen lid worden?

Nee, helaas is het niet zo’n feest. Dit jaar hanteren wij een ledenstop na achttien aanmeldingen. Dit is geen ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ systeem, dus vooral geen zorgen over de tijd van aanmelden. Wij selecteren op aanwezigheid tijdens de kennismakingstijd weekend, 20-22 september. Wanneer je hier niet aanwezig bent, kan je helaas geen lid worden. Wij geven voorrang aan HBO/WO studenten boven anders opgeleiden. Wanneer je je aanmeldt en komend jaar een pre-master wilt volgen, gaan wij met jou in gesprek over je plannen voor komend jaar. Dit in verband met de strenge regels van Tilburg Universiteit. Dit sluit verder niet automatisch lidmaatschap uit. Als laatste hanteren wij een 9/9 man/vrouw verdeling.