Lid worden

Wil jij meer uit je studententijd halen? Is er voor jou meer dan alleen bier en studie? Dan is Navigators Studentenvereniging Tilburg dé vereniging voor jou!


Als je geïnteresseerd in het lidmaatschap bij N.S.T. voor het volgende verenigingsjaar (2019-2020) dan kun je je op deze pagina inschrijven. Ben je geïnteresseerd en wil je eerst bij ons komen kijken? Kom dan bij ons langs tijdens de TOP-week of de open tijd. We zouden het leuk vinden om je tijdens een van onze activiteiten te ontvangen! Kan je hier niet bij zijn? Neem dan even contact op met de Ab Actis voor de mogelijkheden.

Ik was nogal sceptisch over het idee van 'vrienden voor het leven vinden' bij een studentenvereniging. Eigenlijk werd ik alleen lid om opzoek te gaan naar wat God voor mij betekent en verdiepende gesprekken met mede studenten. Ik had zeker niet gedacht dat al deze gesprekken, waarin ik werd uitgedaagd om me open te stellen en dingen te delen die ik hiervoor niet echt deelde, ertoe zouden leiden dat ik echt sterke banden heb opgebouwd met andere leden van N.S.T. Door de gesprekken die je voert en de diepe en kwetsbare dingen die je deelt, maar ook door de biertjes, feestjes en andere leuke dingen die we samen doen, zijn er bij mij wel degelijk vriendschappen ontstaan waarvan ik denk dat ze langer zullen meegaan dan alleen mijn studententijd. Iets wat er voor mij onverwacht 'bij kwam' toen ik lid werd, maar wat ik zeker voor geen goud had zou willen missen!

Else Hagers
Lid van N.S.T.

Open tijd

De open tijd vindt dit jaar plaats op 28 augustus, 4 en 11 september. Op dit moment is er nog niet bekend welke activiteiten er georganiseerd gaan worden. Zodra er meer bekend is zullen we dat hier plaatsen. Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste updates? Laat dan hieronder je e-mailadres achter en je zult een mailtje ontvangen met meer informatie over de open tijd zodra dat bekend is.

Voordat ik bij N.S.T. kwam, dacht ik dat ik God wel begreep. Ik was christelijk opgevoed en had kennis over God en Bijbel, maar een echte relatie met God was nog ver te zoeken. Bij N.S.T. leerde ik hoe ik praktisch en dagelijks God kon zoeken in mijn eigen leven. Dit kan bij N.S.T. op vele manieren, kringen, mentoraat, thema-avonden, commissies, leiderschapsfuncties, borrels, etc. Op elke plek is God op een andere manier te ontdekken en leer ik Hem beter kennen.

Martine Marsman
Lid van N.S.T.

Inschrijfformulier

1 Start
2 Persoonlijke gegevens
3 Studiegerelateerde gegevens
4 Ouderlijke/Verzorgende gegevens
5 Kennismakingstijd
6 AVG
7 Financiële gegevens
  • Wat een eer dat u zich in wilt schrijven bij Navigators Studentenvereniging Tilburg. Voor uw inschrijving tot lidmaatschap heeft Navigators Studentenvereniging Tilburg een aantal gegevens nodig. Aangezien er dit jaar naar alle waarschijnlijkheid een ledenstop gehanteerd zal worden, zal u uiterlijk maandag 12 september tussen 15:00 en 17:00 uur uitsluiting krijgen over uw eventuele lidmaatschap. Dit formulier is opgebouwd in zes onderdelen. Daarnaast willen we u erop attenderen dat u ook een aantal gegevens aan zal moeten vinken. Bij vragen kunt u zich richten tot de h.t. Ab Actis op abactis@nstilburg.nl of 06-20878532.

Voordat ik lid werd van N.S.T. geloofde ik altijd al, maar heb ik nooit een innige relatie gehad met God zoals ik nu heb. Ik heb bij N.S.T. veel mogen leren op het gebied van een relatie met God aangaan. Dit heb ik vooral geleerd door er veel met mensen over te kunnen praten, om dit vervolgens in praktijk te kunnen brengen. Dingen die mij hier erg bij hielpen waren het mannentraject en mijn mentorrelatie.

Frank van Tongeren
Lid van N.S.T.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom niet de Ab Actis te mailen of je vraag te stellen op een van de open avonden.

Moet ik christen zijn om bij N.S.T. lid te kunnen worden?

Het motto van N.S.T. is: ‘Christus kennen en Hem bekendmaken’. Onze activiteiten zijn er dan ook op gericht om te groeien in geloof en dit bekend te maken aan niet-christenen. Als je hieraan mee wilt doen, ben je welkom bij N.S.T. en dus hoef je niet per se christen te zijn om lid te worden.

Heeft N.S.T. een kennismakingstijd?

Aan het begin van het jaar is er op woensdagavond 18 september een pré-KMT avond. Op deze avond leer jij je jaarlaag kennen door middel van een spel. Deze avond is altijd kei gezellig en erg aan te raden. Van 20 t/m 22 september is er het kennismakingsweekend (KMT-weekend). Hier leer jij de vereniging en je jaargenoten kennen door middel van een ontkleuringsgedeelte, een ontspannend gedeelte en de eerste Algemene Leden Vergadering (ALV) van het jaar. Het KMT-weekend is sinds dit jaar verplicht gesteld. Dit weekend zorgt elk jaar voor onderlinge verbondenheid als lichting en je leert tegelijk de vereniging kennen.

Heb je bij N.S.T. ook verplichte avonden?

Door het jaar heen wordt er van je verwacht dat je op de woensdagavond aanwezig bent. Dan hebben we de verenigingsavond die meestal begint met eten met je dispuut. Vervolgens gaan we kringen of hebben we een thema-avond. Natuurlijk kun je een keertje missen, maar het is wel de bedoeling dat je er zo vaak mogelijk bent. Welke avonden je verder bij wilt wonen, ligt volledig in je eigen handen.

Hoeveel geld ben ik kwijt als ik lid word?

De contributie van N.S.T. is €105 per jaar. Daarnaast betaal je ook contributie aan je dispuut voor eten en extra activiteiten. Verder komen er af en toe nog kosten bij voor weekenden, verenigingskleding en extra activiteiten. Die zijn optioneel.